MÄSTERKOCKEN LEVERERAR IGEN!
Här kommer ett litet bevis på att jag kanske inte är världsbäst på att laga mat/baka. Ett litet brev jag fick av Marika som nyårspresent. Kanske var det en liten hint till att jag antingen ska sluta baka eller öva mer.
Iaf här är "brevet": Kladdkaka
Starta ugnen (den där varma saken som man lät bränner sig på), den ska stå på 175 grader Celsius.
Ta fram två stycken ärr (ägg är såna som hönor värper, det är obefruktade kycklingar) och ta 3 deciliter socker (decilitermåttet är det stora, inte liter och inte matsked, utan DECILITER) och lägg det i en skål. Du ska alltså knäcka äggen, och skalet ska inte vara med i skålen, inte heller decilitermåttet. Rör allt som är i skålen med en slev, du ska rör länge så att det nästan blir lite vitt.
Ta fram vaniljsocker och ett teskedsmått (mindre än matsked), ta 2 OCH en halv tesked med vaniljsocker och lätt i bunken med socker och ägg. BLANDA.
Ta fram kakao (mörkbrunt, smakar choklad) och ett matskedsmått (större än teskedsmått). Ta 3-4 (glöm att jag skrev det, ta 4 helt enkelt.. slipper du bli förvirrad) matskedar med kakao och BLANDA i det andra.
En halv tesked salt, (salt, smakar.. ja, salt) BLANDA I.
Ta fram decilitermåttet igen (det där du hade till sockret) och även vetemjöl (fråga din mamma om du inte vet vad det är, hon vet nog…) ta 1 ½ decilitermått med mjölet (VETEmjöl alltså..) och blanda i det med.
Ta fram margarin, det står i kylskåpet. Ta 100 gram av det med ed matkniv. Hacka i mindre bitar och lägg i en kastrull. Kastrullen ställer du på spisen som du startar på högsta värmen. Smält smöret, men se till att det inte blir bränt!!!
Blanda i allt i den ursprungliga bunken, RÖR tills allt är blandat!
Ta fram en form som är okej att ha i ugnen, och ha margarin (INTE smält utan stelnat) på kanterna och i hela formen.
Häll i all smet i formen och ställ in den i ugnen (den är varm, bränn dg inte!!!) Låt den stå där i 30 minuter.
Tror du att du klarar det?
Marika: Jag klarade det...flera gånger om. Kladdkaka har härmed tack till ditt recept blivit en av de får sakerna jag kan baka! Merci!
Klarade kladdkan och nu har jag blivit en mästerkock. Lax i ugn och hemmagjort (av mig alltså) potatismos med sallad. Mycket bra jobbat och mycket gott. Egna pannkakor, då jag till och med var tungen att ändra recpetet!! wow lite impad av mig själv! Stuvade makaroner och även lasagne är något jag kan hantera väldigt bra! Och så klart fil med flingor.
Bildbevis på laxen: